بذارید قبل از بررسی ویژگیها و امکانات اپلیکیشنهای PWA یه تعریف کلی ازش داشته باشیم :PWA در واقع مخفف عبارت Progressive Web App هست و زیر مجموعه ای از برنامههای تحت وبه که قابلیت نصب روی تلفن همراه شما رو داره.
این نوع اپلیکیشنها امنیت خیلی بالایی دارند دلیلشم اینه که از اینترنت استفاده میکنند و بر روی بستر امن Https اجرا میشن.
کاربرا میتونن این اپلیکیشنها رو در صفحه اصلی گوشیشون نگهدارن و با کلیک روی آن به راحتی به صفحه اصلی اپلیکیشنها برن.
هممون میدونیم که برای اشتراک گذاری اپلیکیشنهای معمولی باید فایل نصبیشون رو به اشتراک بذاریم که کار زمانبر و خستهکنندهایه. این در حالیه که اپلیکیشن PWA فقط با ارسال لینک و به راحتی به اشتراک گذاشته میشن.
با این اپلیکیشنها دیگه از دست اپ استورهای رایج هم راحت میشیم و نکتهی خوبش اینجاست که روی ویندوزهم به راحتی نصب میشن و سیستمهای عامل، هیچ محدودیتی ایجاد نمیکنند. و با یکبار دانلود یک مسیر بر روی صفحه اصلی گوشیهای تلفن همراه قرار میگیره که حتی فضایی رو هم اشغال نمی کنه.
این اپلیکیشنها به دلیل اینکه روی اینترنت قرار میگیرن و با پروتکل https کار میکنن، توسط گوگل شناسایی میشن و اگر کاربر نام اپلیکیشن شما رو در گوگل سرچ کنه میتونه وارد وب سایتتون بشه و اپلیکیشنتون رو به راحتی نصب کنه. به همین دلیل استفاده از این اپلیکیشنها می تونه باعث بهبود کسب و کار شما هم بشه.
بنظر من این مورد بهترین قابلیت این نوع اپلیکیشنهاست یعنی شما فقط کافیه یک بار نصبش کنید و دیگه نیازی به بروزرسانی نداره، دلیلشم اینه که چون روی بستر اینترنت قرارگرفته! بهمحض اینکه قابلیتی کم یا اضافه بشه اپلیکیشن بطور خودکار بروز رسانی میشه.
اپلیکیشنهای PWA از این لحاظ خیلی مهمن که بدون نیاز به سیستم عامل روی دستگاههای مختلف کار می کنن. برای همین فرقی نداره شما از اندروید استفاده میکنید یا IOS یا حتی ویندوز، این اپلیکیشنها روی همه نوع سیستم عاملی به راحتی اجرا میشن.
با طراحی اپلیکیشن PWA میتوانید وب سایت خود را به یک اپلیکیشن موبایل تبدیل کند که همانند اپلیکیشنها بدون اتصال به اینترنت با گوشی کاربران قابل دسترس باشه. این تکنولوژی از مرورگر روی گوشیهای تلفن همراه استفاده میکنه و وب سایت شما رو به یک اپلیکیشن قابل نصب بر روی انواع سیستم عاملهای گوشیها همراه تبدیل میکنه.
خب هممون میدونیم که تو طراحی اپلیکیشن برای موبایل، اونها به صورت برنامه روی گوشی تلفن همراه اجرا میشن و خب خیلی ازین برنامهها سرعتشون پایینه و همشونم نیاز به نصب اولیه دارن. اینجاست که برنامههای PWA وارد عمل میشن، چون هم نیاز به نصب اولیه ندارن و هم سرعتشون بالاتر از اپلیکیشنهاست. حالا اگه بشه المانها و ویژگیهایی که یه اپلیکیشن داره رو با صفحات وب ادغام کرد، به این نوع جدید از اپلیکیشنها میرسیم.
تجربه کاری کاربراهم به این صورته که انگار از همون اپلیکیشنها ولی با سرعت و قابلیتهای بیشتر و کاربردیتراستفاده میکنن، این تکنولوژی یک دید جدیده که تا سال 2015 اسمی هم براش انتخاب نشده بود.
یکی از قابلیتهایی که باعث میشه چنین اپلیکیشنهایی حسابی پرطرفدار شن، اینه که به راحتی روی هر گوشی موبایل، تبلت و یا سیستم رایانه شخصی کار میکنن و نیازی به سخت افزار خاصی ندارن و چون به صورت مستقل عمل میکنن کاربرا به صورت آفلاین هم میتونن ازشون استفاده کنن.
در آخر بزارید دوتا حقیقت جالب راجعبه pwa بهتون بگم:
اولیش اینه که برخلاف تصور ایدهی اولیه pwa متعلق به گوگل نیست و اولین بار در سال ۲۰۰۷ استیو جابز چنین موضوعی رو مطرح کرد! اما پس از مدتی اشتیاقش نسبت به این ایده کمرنگ شد و دست از ادامه دادن برداشت، گوگلم از فرصت استفاده کرد و این طرح رو بسط داد و همینطور که مشخصه موفقم شد تا جایی که در سال ۲۰۱۴ فوربس رها کردن این ایده رو جزور لیست اشتباهات بزرگ استیو جابز قرار داد.
در بالاتر گفتیم که pwa روی هر سیستم عاملی نصب میشه که خب حقیقتا هم همینطوره اما وقتی روی ios نصب میشه کاربر به مشکل بر میخوره و ازبرخی از امکانات اون اپلیکیشن نمیتونه استفاده کنه دلیلشم اینه که اپلیکیشنها با این سیستم دیگه نیازی نیست به اپل استور هزینهای پرداخت کنند و خب این به ضرره این شرکته.
البته چند ماه پیش اپل وعده داد که چنین مشکلاتی رفع بشه.
با توجه به مواردی که ذکر کردیم، این تکنولوژی در آیندهای بسیار نزدیک توسط شرکتهای مختلف اجرا میشه و خیلیا به سمت استفاده از این تکنولوژی میرن.
منبع : سایت رویش نوین