بذارید قبل از بررسی ویژگیها و امکانات اپلیکیشنهای PWA یه تعریف کلی ازش داشته باشیم :PWA در واقع مخفف عبارت Progressive Web App هست و زیر مجموعه ای از برنامههای تحت وبه که قابلیت نصب روی تلفن همراه شما رو داره.
این نوع اپلیکیشنها امنیت خیلی بالایی دارند دلیلشم اینه که از اینترنت استفاده میکنند و بر روی بستر امن Https اجرا میشن.
کاربرا میتونن این اپلیکیشنها رو در صفحه اصلی گوشیشون نگهدارن و با کلیک روی آن به راحتی به صفحه اصلی اپلیکیشنها برن.
هممون میدونیم که برای اشتراک گذاری اپلیکیشنهای معمولی باید فایل نصبیشون رو به اشتراک بذاریم که کار زمانبر و خستهکنندهایه. این در حالیه که اپلیکیشن PWA فقط با ارسال لینک و به راحتی به اشتراک گذاشته میشن.
با این اپلیکیشنها دیگه از دست اپ استورهای رایج هم راحت میشیم و نکتهی خوبش اینجاست که روی ویندوزهم به راحتی نصب میشن و سیستمهای عامل، هیچ محدودیتی ایجاد نمیکنند. و با یکبار دانلود یک مسیر بر روی صفحه اصلی گوشیهای تلفن همراه قرار میگیره که حتی فضایی رو هم اشغال نمی کنه.
این اپلیکیشنها به دلیل اینکه روی اینترنت قرار میگیرن و با پروتکل https کار میکنن، توسط گوگل شناسایی میشن و اگر کاربر نام اپلیکیشن شما رو در گوگل سرچ کنه میتونه وارد وب سایتتون بشه و اپلیکیشنتون رو به راحتی نصب کنه. به همین دلیل استفاده از این اپلیکیشنها می تونه باعث بهبود کسب و کار شما هم بشه.
بنظر من این مورد بهترین قابلیت این نوع اپلیکیشنهاست یعنی شما فقط کافیه یک بار نصبش کنید و دیگه نیازی به بروزرسانی نداره، دلیلشم اینه که چون روی بستر اینترنت قرارگرفته! بهمحض اینکه قابلیتی کم یا اضافه بشه اپلیکیشن بطور خودکار بروز رسانی میشه.
اپلیکیشنهای PWA از این لحاظ خیلی مهمن که بدون نیاز به سیستم عامل روی دستگاههای مختلف کار می کنن. برای همین فرقی نداره شما از اندروید استفاده میکنید یا IOS یا حتی ویندوز، این اپلیکیشنها روی همه نوع سیستم عاملی به راحتی اجرا میشن.
با طراحی اپلیکیشن PWA میتوانید وب سایت خود را به یک اپلیکیشن موبایل تبدیل کند که همانند اپلیکیشنها بدون اتصال به اینترنت با گوشی کاربران قابل دسترس باشه. این تکنولوژی از مرورگر روی گوشیهای تلفن همراه استفاده میکنه و وب سایت شما رو به یک اپلیکیشن قابل نصب بر روی انواع سیستم عاملهای گوشیها همراه تبدیل میکنه.
خب هممون میدونیم که تو طراحی اپلیکیشن برای موبایل، اونها به صورت برنامه روی گوشی تلفن همراه اجرا میشن و خب خیلی ازین برنامهها سرعتشون پایینه و همشونم نیاز به نصب اولیه دارن. اینجاست که برنامههای PWA وارد عمل میشن، چون هم نیاز به نصب اولیه ندارن و هم سرعتشون بالاتر از اپلیکیشنهاست. حالا اگه بشه المانها و ویژگیهایی که یه اپلیکیشن داره رو با صفحات وب ادغام کرد، به این نوع جدید از اپلیکیشنها میرسیم.
تجربه کاری کاربراهم به این صورته که انگار از همون اپلیکیشنها ولی با سرعت و قابلیتهای بیشتر و کاربردیتراستفاده میکنن، این تکنولوژی یک دید جدیده که تا سال 2015 اسمی هم براش انتخاب نشده بود.
یکی از قابلیتهایی که باعث میشه چنین اپلیکیشنهایی حسابی پرطرفدار شن، اینه که به راحتی روی هر گوشی موبایل، تبلت و یا سیستم رایانه شخصی کار میکنن و نیازی به سخت افزار خاصی ندارن و چون به صورت مستقل عمل میکنن کاربرا به صورت آفلاین هم میتونن ازشون استفاده کنن.
در آخر بزارید دوتا حقیقت جالب راجعبه pwa بهتون بگم:
اولیش اینه که برخلاف تصور ایدهی اولیه pwa متعلق به گوگل نیست و اولین بار در سال ۲۰۰۷ استیو جابز چنین موضوعی رو مطرح کرد! اما پس از مدتی اشتیاقش نسبت به این ایده کمرنگ شد و دست از ادامه دادن برداشت، گوگلم از فرصت استفاده کرد و این طرح رو بسط داد و همینطور که مشخصه موفقم شد تا جایی که در سال ۲۰۱۴ فوربس رها کردن این ایده رو جزور لیست اشتباهات بزرگ استیو جابز قرار داد.
در بالاتر گفتیم که pwa روی هر سیستم عاملی نصب میشه که خب حقیقتا هم همینطوره اما وقتی روی ios نصب میشه کاربر به مشکل بر میخوره و ازبرخی از امکانات اون اپلیکیشن نمیتونه استفاده کنه دلیلشم اینه که اپلیکیشنها با این سیستم دیگه نیازی نیست به اپل استور هزینهای پرداخت کنند و خب این به ضرره این شرکته.
البته چند ماه پیش اپل وعده داد که چنین مشکلاتی رفع بشه.
با توجه به مواردی که ذکر کردیم، این تکنولوژی در آیندهای بسیار نزدیک توسط شرکتهای مختلف اجرا میشه و خیلیا به سمت استفاده از این تکنولوژی میرن.
منبع : سایت رویش نوین
با همه گیری اینترنت و نفوذش میان مردم بازار طراحی سایت حسابی داغ شده و افراد برای رونق کسب و کار خوشدون به سمت طراحی سایت سوق پیدا میکنند و به همین دلیل کلاس ها و دورههای آموزشی طراحی سایت بسیار زیاد شده است.
زبانهای برنامه نویسی در سمت فرانت رو HTML و CSS و java script تشکیل میدن که تقریبا تمامی ویژگیهای مدنظر رو میشه با استفاده از این زبانها پیاده سازی کرد. در بخش بک اند سایت هم از زبانهایی مثل PHP، Python، java و C# استفاده میکنن.
آشنایی با نرم افزار طراحی گرافیک مناسب برای طراحی سایت
در طراحی وب سایت از زبانهای برنامه نویسی برای زیباتر شدن ساختار و بهتر کردن کاربری سایت استفاده میکنن، اما یکی دیگه از چیزایی که وب سایت ما رو خیلی زیبا و جذاب میکنه و باعث جذب کاربر میشه، استفاده از تصاویر و به کاربردن تکنیکهای گرافیکیه.
شاید اسم نرم افزار فتوشاپ به گوش شما خورده باشه، اما نرم افزارهای دیگهای هم هستن که به شما در طراحی سایت کمک میکنن، نرمافزارهایی مثل Adobe Illustrator ،Adobe Dreamweaver و Adobe xd که با استفاده از اونها میتونید تصاویر و المانهای گرافیکیِ زیبایی رو خلق کنین.
المانهای زیادی در طراحی سایت وجود دارن که باید تو کارتون بهش توجه کنید. سعی میکنیم توی وبلاگهای بعدی در این باره بیشتر باهاتون صحبت کنیم و هر نکتهای که لازمه بدونید رو بهتون بگیم.
بد نیست که در ابتدای آموزش، یه آشنایی کلیای داشته باشیم با تاریخچه سایتها تا به خوبی روند رو به رشد اونهارو درک کنیم. اولین سایت در سال 1991 ساخته شد و روی شبکه جهانی قرار گرفت و از اونجا بود که سایتها رسما کارشون رو شروع کردن بعد به مرور زمان پیشرفت کردن و گرافیکهای فوق العاده و امکانات زیادی به طراحی اونها اضافه شد.
نکتهای که در آموزش طراحی سایت وجود داره اینه که برنامه نویسی به شما آموزش داده نمیشه و فقط اصول طراحی ظاهری یا به اصطلاح Front-End رو یاد میگیرید.
منبع : سایت رویش نوین
در قرن بیست ویک همهگیری اینترنت و نفوذش میان مردم به قدری شده است که داشتن یک وبسایت، تبدیل شرط اصلی، برای یک کسب و کار شدهاست. البته صرفا داشتن یک وبسایت خیلی نمیتواند کمکی به کسب و کار شما کند مگر اینکه وبسایت شما عناصری را که در طراحی سایت مهم هستند رو رعایت کرده باشد.که ما در این مقاله به آنها اشاره میکنیم
در ابتدای باید کمی با تاریخچه وب سایت ها آشنا شوید تا بتوانید به خوبی روند رو به رشد آنها را درک کنید. نخستین وب سایت در سال 1991 ساخته شده و در دسترس عموم قرار گرفت. البته هنوز هم این وب سایت در دسترس عموم قرار دارد و شما میتوانید از آن بازدید کنید. در سالهای گذشته سایت ها عموماً صفاتی ساده بودند که شامل محتوای متنی عکس و ویدئویی بودند اما امروزه ساختار سایت ها تغییر کرده است و به صفحاتی زیبا با گرافیکهای چشم نواز تبدیل شدهاند.
از جمله مهمترین عناصر طراحی وب سایت، زبانهای برنامه نویسی HTML و CSS میباشد که میتوانید با استفاده از آن هر نوع سایتی را که میخواهید طراحی کنید. HTML زبان استاندارد طراحی صفحات وب است، که ساختار صفحه با آن طراحی میشود. CSS سبک و نحوهی نمایش عناصر HTML را مشخص میکند. در واقع این زبان های برنامه نویسی به ما کمک میکنند که سایت ما زیباتر و کاربرپسند تر باشد.
یکی دیگر از بخش هایی که می تواند باعث زیباتر شدن طراحی سایت شود استفاده از عکس ها و تصاویر زیاد است، بنابراین یکی دیگر از عناصر مهم در طراحی سایت، آشنایی با نرم افزارهای طراحی گرافیکی میباشد. شاید اسم نرمافزار Photoshop به گوش شما خورده باشد. در این بین نرم افزارهای دیگری نیز هستند که به شما در طراحی سایت کمک میکنند، نرم افزار هایی مانند Adobe Illustrator و Adobe Dreamweaver که باعث می شود با استفاده از آنها تصاویر و المان های گرافیکی زیبایی خلق کنید.
در بین عناصر مهم در صراحی سایت شاید بد نباشد به انواع برنامههای سایت ساز و سیستمهای مدیریت محتوا همچون وردپرس و جوملا اشاره کرد. با استفاده از این پلتفرمها و آشنایی با زبانهای برنامهنویسی که در بالا به آنها اشاره شد، و البته کمی مطالعه میتوان اقدام به طراحی سایت کرد.
دیگر عناصر مرتبط
یکی از عناصر مهم و مرتبط با طراحی سایت، تعاریفی چون هاست و دامنه میباشد. هاست فضای میزبانی است که وب سایت یا اپلیکیشن شما بر روی آن قرار میگیرد تا در شبکهی جهانی در دسترس عموم قرار گیرد (مانند یک هارد دیسک که همه به آن دسترسی دارند). دامنه همان آدرس سایت شماست که در مرورگر خود تایپ میکنید؛ مانند www.Rooyeshnovin.com که دامین سایت رویشنوین میباشد. برای توضیحات بیشتر و اطلاع از نحوهی خریداری هاست و دامین و چگونگی اتصال آن به وب سایت خود میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
از دیگر عناصر مهم و مرتبط با طراحی سایت میتوان به اصول محتوا گذاری و همچنینی استانداردهای سئو اشاره کرد. با استفاده از استانداردهای سئو سایت شما می تواند در موتور های جستجو همچون گوگل، در صدر رتبه های جستجو قرار گیرد. از آنجایی که قرار گرفتن وب سایت شما در رتبههای بالاتر موتورهای جستجو یک امر حیاتی به شمار میآید، هرچه محتوای موجود در سایت شما غنیتر و بیشتر مطابق با اصول سئو باشد، قرار گرفتن در صدر رتبه های جستجو برای شما آسانتر خواهد بود.
در انتها میتوان لازم به ذکر شد، اگرچه یادگیری کامل همهی عناصر و دانش مرتبط با طراحی وبسایت بسیار پیچیده و زمانگیر است، آشنایی کلی با مفاهیم ذکر شده در این مطلب میتواند به افرادی که برای گسترش کسب و کار خود به دنبال استفاده از وب سایت هستند بسیار کمک کند.
منبع : سایت رویش نوین
اپلیکیشن چیست؟
به نرمافزارهای مخصوص تلفن همراه اپلیکیشن میگویند
نکاتی که باید در طراحی اپلیکیشنها به آن دقت شود
مهمترین نکته در طراحی یک اپلیکیشن، رابط کاربری مناسب است. اپلیکیشنها برای مخاطب طراحی میشوند و جلب رضایت آنها بالاترین اولویت است.
در مورد کسب و کارها نیز طراحی اپلیکیشن نقش مهمی در جذب مخاطب دارد و می تواند ابزاری بسیار موثر در روند موفقیت یک بیزینس باشد.
در طراحی اپلیکیشنهای موبایل هدف گذاری و برنامهریزی عاملی مهم و تعیین کننده است.
گوشیهای تلفن همراه دیگر صرفا وسیلهای برای برقرای تماس نیستند و مورد استفادههای بسیاری قرار میگیرند. به همین خاطر توسعه دهندگان اپلیکیشن به دنبال شناسایی نیازهای کاربران و ارائه محصولی مناسب برای پاسخگویی به این نیازها میباشند.
طراحی اپلیکیشن چیست؟
اپلیکیشنها بستههای نرم افزاری هستند مختص گوشیهای هوشمند که عملی خاص را برای کاربر نهایی و یا اپلیکیشنی دیگر انجام میدهند. به طور کلی سه نوع اپلیکیشن وجود دارد:
1- اپلیکیشنهای محلی یا native
2- اپلیکیشنهای هیبریدی
3- اپلیکیشنهای مبتنی بر وب (PWA)
با گسترش سریع تلفنهای هوشمند، رشد اپلیکیشنها نیز سرعت یافته. به تبع رشد روز افزون رقابت در طراحی اپلیکیشنها نیز بالا گرفته است.
مراحل طراحی اپلیکیشن
اولین مرحله در طراحی یک اپلیکیشن خوب و کاربردی تعیین هدف و ایده است.
بعد از هدف گذاری، باید یک توسعه دهنده ی مناسب برای پیاده سازی ایده خود بیابید که ممکن است سخت باشد! چرا که افراد و کمپانیهای زیادی در این زمینه فعالیت میکنند. برای انتخاب بهترین گزینه نیاز به جستجو و مشورت با افراد آگاه در این زمینه است. مشاهده و بررسی نمونه کارهای یک کمپانی نیز میتواند بسیار در تصمیمگیری کمک کننده باشد.
بعد از انتخاب یک توسعه دهنده مناسب، طراحی اولیه، ظاهر و رابط کاربری یک اپلیکیشن انجام میگیرد. رابط کاربری مناسب در کنار برنامهنویسی قوی یک اپلیکیشن کاربردی را ایجاد میکند.
برنامهنویسی و توسعه یک اپلیکیشن را میتوان طولانیترین مرحلهی آن خواند.
بعد از ساخت نمونه های اولیه باید نسبت به تست یک اپلیکیشن اقدام کرد. برای تست آن میتوان اپلیکیشن را بر روی دستگاههای مختلف نصب و تست کرد.
بعد از آن در صورت وجود خطا در اپلیکیشن، رفع عیبهای موجود صورت میگیرد.
در مرحلهی بعدی، اپلیکیشن را منتشر کرده و در اختیار کاربران نهایی قرار میدهیم. سپس در صورتی که مشکلی از سوی کاربران گزارش شود، با مشورت تیم فنی نسبت به رفع آن اقدام میشود.
آخرین مرحله، پشتیبانی است. اقدامات صورت گرفته در پشتیبانی شامل بروزرسانی و رفع تدریجی نواقص موجود میباشد تا بهترین تجربه و عالی ترین خدمات به کاربران ارائه شود.
منبع : سایت رویش نوین
AMP رو میشه اینجوری تعریف کرد که بهینه سازی صفحات وب برای گوشی موبایل هست و باعث میشه صفحات با سرعت بیشتری بارگذاری بشن . و گوگل هم از سال 2016 به بعد این صفحات رو به شکل ویژه نشون میده.
طراحی سایت AMP این قابلیت رو ایجاد میکنه که دستورات اضافی در سایتها حذف بشن، در نتیجه با سرعت بالاتری روی گوشیهای تلفن همراه بارگذاری میشن . کد های ای ام پی سنگین نیستن و در واقع چند برچسب و محدودیت به کدهای html اضافه می کنن که با استفاده از این برچسبها و محدودیتها سایتها سریعتر روی گوشیهای تلفن همراه اجرا میشن. در این حالت محتواهای تبلیغاتی از روی سایتها حذف شده و محتواهای متنی سریعتر لود میشن.
برای طراحی سایت با AMP باید طبق مراحل زیر پیش رفت :
ساختن صفحه AMP Html
قطعه کدهای AMP در کنار کدهای html قرار میگیرن. ممکنه کدهایی که برای هِدِر سایت نوشته میشن کمی بیشتر باشه، اما این کدها دیده نمیشن.
ساختن تگ تصویر
با استفاده از اکثر تگهای html میشه تگهای amp html را بازسازی و پیاده سازی کرد؛ اما ساختن تگهای تصاویر ممکنه کمی متفاوت باشه، البته تگهای خاصی از تصویر در ای ام پی ممنوع هستن، اما مابقی تگها رو میشه به راحتی با تگ های ای ام پی جایگزین کرد.
اصلاح لایه ها
برای طراحی بخش ظاهری سایتها، عموما از Css استفاده میشه. در این حالت عناصر کلاسها و موارد مشابه در هِدِر سایت استفاده و شکل ظاهری سایتها را تشکیل میدن، اما در طراحی سایت AMP هر صفحه سایت باید یک Stylesheet جداگانه داشته باشه.
پیش نمایش صفحات و بررسی اعتبار آنها
بعد از اینکه تغییرات در صفحات داده شد میتونید به راحتی صفحات رو بارگذاری کنید و اونها رو به صورت پیش نمایش مورد بررسی قرار بدید. ممکنه در طراحی سایت AMP بخشیهایی از سایت و یا صفحات با مشکل روبرو بشن، برای همین بهتره که صفحات در ابتدا به صورت پیش نمایش نشون داده بشن تا در صورت بروز خطا رفع کردن اونها ساده باشه.
آماده کردن صفحات برای بررسی و کشف کدهای AMP
ممکنه بخواید یه مقاله تو وب سایتتون منتشر کنین، در این صورت سایت شما دارای یک صفحه برای انتشار مقاله به صورت فرمت اصلیه. حالا اگه بخواید این مقاله به صورت amp هم منتشر بشه، در این صورت سایت شما یک بخش دیگری هم داره که مقاله رو به صورت amp نشون میده. اگر گوگل صفحه اصلی رو پیدا کنه برای اینکه به کاربرا نشون بده نسخه دیگهای به صورت amp هم وجود داره، باید صفحات شما را به هم لینک بده که این کار با استفاده از کدهایی که در صفحات نوشته شده امکان پذیره.
حالا که صفحهها ساخته شدن، میشه به راحتی اونها رو روی بستر اینترنت منتشر کرد. این نکته را باید به یاد داشته باشید که AMP یک تکنولوژی نوپا و نوظهوره و خیلی از شرکت ها هنوز با اون آشنایی ندارن. برای اینکه بتونید فرآیند طراحی سایت AMP را خوبی انجام بدید باید با شرکتهایی همکاری کنید که مدتیه با این تکنولوژی کار میکنن و به خوبی با اون آشنا هستند.
اگر قصد دارید تا وب سایت خودتون با استفاده از AMP طراحی کنید، کافیه با مشاوران و کارشناسان ما تماس بگیرید تا راهنماییتون کنن.
امروزه گوشیهای تلفن همراه هوشمند رشد بسیار بالایی دارن و طبیعتا کاربرهای زیادی رو هم با خودشون همراه کردن. یکی از قابلیتهای این گوشیهای هوشمند استفاده از خطوط اینترنت پرسرعته که با استفاده از اون به راحتی میشه از اینترنت استفاده کرد و به وب سایتهای مختلف سر زد. در حال حاضر سایتهایی که از ای ام پی استفاده نمیکنن روی گوشی های تلفن همراه به کندی اجرا میشن و به خاطر همین زمان لود بالایی که دارن، ممکنه تعداد زیادی از کاربراشون رو از دست بدن. در واقع آمار نشان میده که اگر سایتی در 3 ثانیه بارگذاری نشه، ممکنه کاربر اون رو ترک کنه.
منبع: رویش نوین